Reacties van lezers

van De draadloze kooi

“Herkenning alom!”

“Complimenten! Goed gedaan! Ik heb een paar interviews gelezen en het is duidelijk en toegankelijk geschreven. Heel mooi dat deze info nu zo ontsloten is.”

“Goed geschreven en wat ingrijpend allemaal. (…) Je boek zorgt hopelijk voor meer bekendheid en acceptatie.”

“Fijn dat er nu een boek is vanuit het perspectief van degenen die hun leven meer en meer ingeperkt zien door deze straling.”

“Je boek is fantastisch. Het kwam wel hard aan bij mezelf. Toch weer een flinke realiteitsklap. Het is echt echt echt niet oké.”

“Wauwww, Chantal Halmans. Ik heb je boek gelezen. Mijn dank en complimenten! Met enig traantje gepaard… Wat een herkenning! (…) Dank jullie wel voor jullie verhalen Chantal, Dennis, Brend, Martine, Hans, Mirjam, Rob, Carolien, Melissa en Brenda. Grote stap in de goede richting voor ons allen!”

“Prachtig boek! Zeker de kracht van alle verhalen bij elkaar.”

“Je hebt de mensen centraal gezet zonder dat je het (uitgebreid) over jezelf hebt. Dat is de kracht ervan. Je hebt heel veel mensen in de EHS gemeenschap een flinke steun in de rug gegeven, want je hebt het verhaal zo vertelt dat niet-EHS’ers willen luisteren.”

“Ik heb nog een exemplaar van je boek gekocht en laten verpakken in cadeaupapier. Vervolgens heb ik een begeleidende brief geschreven voor mijn huisarts. Over wat er mis ging, vijf jaar geleden. En dat ik hoop dat zij dit boek wil lezen en vervolgens wil laten rondgaan langs de andere artsen van de huisartsenpraktijk. Ik heb het zojuist bezorgd.”

“Ik ben echt blij met het boek. Ook dat ik het aan anderen kan laten lezen en kan aankondigen. Dit moet toch wel wat doen.”

“Het boek is ook een geschenk.”

“Super! (…) Heel goed ook dat je tussen en in de persoonlijke verhalen broodnodige informatie over de wetenschappelijke en beleidsmatige ontwikkelingen hebt gezet.”

“Het boek “De draadloze kooi” is heel interessant en informatief. Ik mag hopen dat veel mensen het daarom kopen!”

“Ik heb zelf geen ‘bewuste’ last van straling maar sinds jouw boek zet ik elke nacht mijn wifi-toestel uit en ik slaap echt heel veel beter. Bedankt!”

“Een prettig leesbaar boek dat goed weergeeft waar een stralingsgevoelige en diens dierbaren helaas mee te maken hebben.”

“Ik zeg: kopen dat boek! Leest als een trein en je wordt in no time heel veel wijzer!”

“In één ruk helemaal uitgelezen! Vorige week ontvangen. Wat ontzettend goed. Zoveel helderder beeld gekregen. En voel nu ook nog meer de urgentie om het niet erger te laten worden. Dankjewel! Nu nog een vertaling naar het Engels zodat ik mensen in Nieuw Zeeland ook wakker kan krijgen. We lopen achter hier.”

“Chantal, toppie boek, grote klasse, inhoudelijk geweldig, erg van genoten, succes met de strijd.”

“Het is een heel duidelijk boek met een aanklacht tegen de regering en de gezondheidsraad en de artsen. Ik moest het zelfs af en toe wegleggen omdat het me teveel werd. Wat zitten sommige EHS’ers in de shit. Gelukkig zijn er ook nog veel EHS’ers die met wat kleine of grote aanpassingen een redelijk leven kunnen hebben. Zij waren er wel op tijd bij.”

“Ik heb net je boek uit. In één woord: Geweldig! Ik vind het een boek dat alle ministers moeten lezen. Het is precies wat nodig is om uit te leggen wat het is. Als je niets weet, leer je veel en als je net als ik iets snapt maar niet weet hoe het uit te leggen, is het een heel goede gids. Ik ben erg onder de indruk van alle verhalen, heel knap geschreven. Het is vast niet je laatste boek! Hoewel ik hoop dat het over dit thema niet meer nodig zal zijn. Dat is valse hoop natuurlijk.”

“Beste Chantal Halmans, ik heb uw boek in één adem uitgelezen. Wat een leed! Uit eigen ervaring weet ik wat het is om ziek te worden van straling. Ik ben vier jaar geleden uit Nederland gevlucht naar Zwitserland. We wonen nu in een klein dorpje in de bergen op 1200 meter in kanton Neuchatel en ik heb mijn gezondheid weer helemaal terug. (…) In ons dorpje is geen zendmast. Er was sprake dat er een zou komen maar de meerderheid van de dorpsbewoners is tegen! Af en toe ben ik nog in Nederland en mijn lichaam reageert enorm op de enorme hoeveelheid straling. Het is onhoudbaar voor mij in Nederland. Ik vraag mij echt af hoe mensen daar kunnen leven met zoveel straling…”