Kinderdemonstratie tegen mobielgebruik ouders

Kinderen die alleen nog aan hun smartphones zitten? Dat verwijt kun je ook omdraaien.

In Duitsland hebben ongeveer zeventig kinderen onder het motto “Speel met mij! Niet met jullie mobieltje!” gedemonstreerd tegen het mobiele telefoongebruik van hun ouders. Ze willen dat ouders minder met hun mobieltje bezig zijn en meer aandacht hebben voor hun kinderen.

“Mobiel in je zak bij de zandbak”

Met zelfgemaakte posters liepen ze afgelopen zaterdag door de straten van Hamburg en riepen: “Wij zijn hier, wij zijn luid, doe je mobieltje uit!” En: “Mobiel in je zak bij de zandbak”. De demonstratie is een initiatief van de zevenjarige Emil Rustige.

Zijn ouders registreerden de demonstratie voor hem bij de politie. Die kwam ook daadwerkelijk en sloot de route af met motoren en auto. “We nemen de kinderdemonstratie net zo serieus als een volwassen evenement”.

Hoe meer smartphone hoe minder tijd

Volgens de nieuwe vrijetijdsmonitor hebben Duitsers steeds minder tijd voor anderen, omdat ze liever met hun smartphone bezig zijn. Zelfs bij kinderen zijn de apparaten populair: bijna de helft van de 4- tot 13-jarigen heeft al een eigen smartphone, blijkt uit de kinder-media-studie 2018.

Brondocument (Duits)